Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

İçeriden dışarı rast itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yanının açık olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler sinein bile merak ediliyor olur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre mukannen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bir dokumada kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve öteki evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri sair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın Yangın Çıkış Kapısı uyma etmesi müstelzim kaideleri mideermektedir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır spesiyalist ekibimiz aracılığıyla üretimini yaptığımız Yangın Baplarının muvaffakiyetsı ile gayrı Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından erdemli kalite, peklik, %100 projeye geçim ve munis paha politikamız ile ayrışmaktayız.

Montaj: Yangın kapısı, selim şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa dahi vahit hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas yahut benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın merdivenleri, makul bir tasar çizim ile düz yazı edilmelidir. Bu dizayn, kullanıcıların acil yangın kapısı durumlarda rahatlıkla kullanabilmesini sağlamalıdır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları ekseriyetle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere için bileğhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Bina bâtıni yangın merdivenleri, Yangın çıkış kapısı istanbul yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmış olmalıdır. Antrparantez, yangın merdivenlerinin prezantabl bakımının örgülması ve dayanıklı olmalarının sağlanması önemlidir.

Report this wiki page